VELKOMMEN TIL EI HELG FYLT MED YOGA, TID TIL ETTERTANKE, AVSPENNING, NÆRVÆR OG FORNYELSE

PÅ VAKRE NEATUN VELVÆRESENTER, MED SKOGEN OG ELVA TYA SOM NÆRMESTE NABO.

Yogahelgen starter fredag  4. mai kl 18:00, og avsluttes søndag ved lunsjtider.

Kursleder:

Annie Dahlseng Østby.

Hva du trenger å ta med deg til Yinyogaen:

Yndlingspleddet ditt – god pute – gode myke varme klær – et sjal til å legge over øynene.

(Det blir utdelt Matter – Ullmatter – Bolstere – Sandsekker)

Mat

Denne gangen baserer vi det på selvhushold, med unntak av middag lørdag kveld.

Ta med egen mat – det er et stort kjøleskap i spisestuen beregnet på selvhushold.

Det er også gangavstand til Kafé Søstrenes Kammers i 705-senteret.

«Det tillitsfulle livet» handler ikke om at alt skal være perfekt, men om å stole på at samme hvordan det blir, så blir det bra. 

Tanker om livet og hva det innebærer å være menneske i en hverdag fylt av både opp- og nedturer.  Tillitens vei er en måte å forholde seg til livet på.

TEMA:  «TILLITENS VEI – KUNSTEN Å STOLE PÅ LIVET»

PROGRAM

FREDAG 4. MAI:
Kl. 18 – 20     YINYOGA
«STABILITET I LIVET» – 2 timer i ro og fred med deg selv i starten på helga, hvor du inviteres til å se litt nærmere på hvordan du forholder deg til «tillitens vei» når livet iblant får deg ned på kne.  «Gjør meg myk når mykhet trengs, men også tøff når styrke kreves.»

LØRDAG 5. MAI:

Kl. 9 – 11       HOLISTISK YOGA
«GI MEG ØYNE SOM SER DET GODE, RIKTIGE OG VAKRE» – 2 timer hvor vi beveger oss inn i stillheten, og fra stillheten inn i bevegelse – og har blikket rettet mot stjernene som lyser opp veien for oss.  «Når vi gir, kommer vi også til å få ta imot.  Det er slik tilliten er konstruert».

Kl. 17 – 19     YINYOGA
«ROM FOR SJELEN» – 2 timer hvor du får muligheten til å velge roen fremfor stresset, tilliten fremfor redselen og de dypeste behovene fremfor de overfladiske.  «Mot til å slippe skyggelapper, masker og kraft til å rive murer.  Visdom til å velge den lyse og langsiktige veien».

Felles middag

SØNDAG 6. MAI:

Kl. 9 – 11       HOLISTISK YOGA
«LIVETS OG NATURENS ÅRSTIDER» – 2 timer hvor vi tar inn VÅREN, med sin nye friske energi og mulighet til å gi slipp og rense ut det vi ikke lenger ønsker å bære med oss videre. Om våren er det helsefremmende å støtte leverens naturlige rensing av blodet.  Dette gjør vi gjennom myke gode gjentakende øvelser, men også gjennom yinyogans passive påvirkning .»Jeg er en bit av naturen, en bølge på havet og en del av livets årstider».     

Yogahelga vil inneholde både Yinyoga og Holistisk Yoga (se forklaring under), refleksjon og filosofi.

Max antall deltagere:  12 pers.

Kurset passer for alle, uansett om du har prøvd yoga før, eller ikke.

Te/kaffe/nøtter/snacks og middag lørdag kveld er inkludert i prisen.

HOLISTISK YOGA – er utviklet av Anneli Mjøen fra Oslo Yoga, som henter inspirasjon fra mange retninger og retter seg mot mennesker som sliter med tretthet, stress, smerter eller utmattelse.  Hennes Energiyoga forener kunnskap fra yoga og TKM (tradisjonell kinesisk medisin) for å effektivt kunne bygge opp kroppens energisystem.  Handler om intensjon, bevisstgjøring

YINYOGA –« Yinyoga är precis som annan yoga – men också dess motsats. Yinyogan undviker ”perfektionen” i en slut-position. Vi fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar av och låter kroppen vara och kommer på så sätt mycket djupare (så kallad passiv stretch). Yinyoga är alltså ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) och lugnar ditt sinne. og oppbygging.» (Magdalena Mecweld)

Om kursleder Annie

Yogainstruktør Annie driver et lite yogastudio i Tydal, hvor hun pr. idag har fem ukentlige yogagrupper for damer, menn, ungdom og seniorer (til sammen ca. 100 personer).
Hun er utdannet innen Ashtangayoga og Yinyoga og Yoga for utbrenthet og stress..

Annie inspireres først og fremst av sine lærere Maria Boox og Magdalena Mecweld. I tillegg er hun utdannet Yogamassør ved Axelssons i Oslo.

www.mariaboox.com

www.yin-yoga.se

www.axelsons.no

Annie har jobbet lenge som førskolelærer/pedagog i barnehage og skole – men etter at hun begynte med yoga for ca. 10 år siden, har det blitt mer og mer yoga/yogamassasje, og hun har i dag permisjon fra Tydal Barne- og Ungdomskole.

Annie har som intensjon at «yoga kan være for alle, ut ifra egne forutsetninger – og at det aldri er for sent å starte».

På vår Yoga-helg vil Annie introdusere dere for mild og avslappende Yinyoga – og har som mål å skape ei god stund for hver enkelt.

Om du er ny i Yinyogans verden; Den er tilgjengelig for alle! Du trenger ikke ha forkunnskaper for å være med denne helga.
Noen ord som kan beskrive Yinyoga:

«Mindfull – stille – meditativ – dyp – innadvendt – myk – avslappende».

Dere vil få kjenne på stillhet og indre ro, på følelsen av å være bra nok som du er.

Dere vil få kjenne den gode effekten som yoga har på både kropp og sinn. Dere vil få nyte det å få koble helt av og «hviler oss i form».
Vi bruker helgen til å logge oss av den digitale verden – og logge oss på oss selv.
«START WHERE YOU ARE – USE WHAT YOU HAVE – DO WHAT YOU CAN».

KURSPAKKE 1:
Overnatting i enkeltrom

  • Yogakurs
  • Middag lørdag kveld
  • Overnatting i enkeltrom.

kr 2.480

KURSPAKKE 2:
Overnatting i dobbeltrom

  • Yogakurs
  • Midddag lørdag kveld
  • Overnatting i dobbeltrom

kr 2.180

OBS:

Om noen ønsker å komme kvelden før (torsdag), eller reise dagen etter (mandag), så koster det ikke noe ekstra.

3 netter for det samme som 2.

Påmelding

Yogahelg 4. - 6. mai 2018

* Obligatoriske felt

PÅMELDING

KURSPAKKER
MAT

BESKJED / SPØRSMÅL

Sikkerhetssjekk - klikk og send.

 

Share This